biale plamki

Sztuka zdobienia i pielęgnacji paznokci. Pochwal się swoimi "pazurkami" :)

biale plamki

Postprzez sosna » Czw Sie 26, 2010 11:25 pm

pomocy!
od jakiegos czasu robia mi sie na pazxnokciach takie biale poprzeczne plamki. co to moze byc?
dodam, ze nie obgryzam paznokci ani nic takiego.. nie wiem juz co robic zeby nie musiec ciagle malowac pazurkow, bo to po prostu nieladnie wyglada..
czekam na jakies porady.
sosna

Dołączenie: Sob Paź 31, 2009 1:34 pm

Re: biale plamki

Postprzez kika75 » Śro Wrz 08, 2010 4:58 pm

może brak witamin warto zacząc zarzywać np.kapsułki żelowe z migliorin wzmacniaja włosy i paznokcie mi strasznie się łamaly a teraz są zdrowe i mocne.
kika75

Dołączenie: Nie Cze 27, 2010 2:30 pm

Postprzez pinya » Czw Wrz 09, 2010 10:50 am

Mnie także wydaje się, że przyczyną Twoich problemów jest brak witamin i ogólne osłabienie organizmu:) Tak samo jak poprzedniczka polecam preparaty wzmacniające włosy i paznokcie, zwykle poprawiają też stan skóry. Nie znam kapsułek, o których pisze kika75, natomiast mnie fryzjerka poleciła kiedyś H-Pantoten, spisał się rewelacyjnie:) Dodatkowo do paznokci (które mam raczej łamliwe) używam odżywek Sally Hansen - fantastycznie wzmacniają i utwardzają płytkę:)

Dołączenie: Nie Lis 01, 2009 9:44 pm

Postprzez sosna » Pią Wrz 10, 2010 3:44 pm

dziekuje wam serdecznie za rady. podejrzewalam, ze to moze byc od nieodpowiedniej pielegnacji (nie takie pilnickzi, patyczki do skorek czy cos takiego) albo wlasnie z braku witamin. pozdrawiam
sosna

Dołączenie: Sob Paź 31, 2009 1:34 pm

Powróć do Paznokcie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Sambora to producent biżuterii męskiej z Częstochowy, zapraszamy do naszego sklepu internetowego oraz do naszej hurtowni. Posiadamy bransoletki z różnego materiału oraz dodatki dla Pań jak i Panów.
W razie pytań nasze dane poniżej :

e-mail: sambora@sambora.pl
tel: 510 10 33 12
gg: 3729697